Zamena baterije na lavabou, kadi ili tuš kabini nije toliko komplikovan posao…

Kada u cenu same slavine uračunate i dolazak vodoinstalatera i njegov rad, onda ovakvo unapređenje kupatila može biti prilično skupo. Zato nije na domet uštedeti gde god možemo,a najbolji način da to uradimo jeste da zamenimo majstora i da mi uradimo neki deo posla.

Kada je reč o razbijanju i lepljenju pločica i zameni cevi, onda tu govorimo o profesionalnom poslu koji teško ko od nas može na pravilan način uraditi, ali posao kao što je zamena baterije nije toliko težak i sigurni smo da ga svi možete uraditi.

Potrebno je da imate par odgovarajućih komada alata kao što su francuski ključ, papagajke i alat za zatvaranje ventila, ali verujemo da svi vi posedujete ovakav alat u vašem domu.

Zamena slavina je u prinicpu jednostavan proces.

Prvo što treba da uradite jeste da zatvorite dovod hladne i tople vode do slavine koju menjate. Kada je reč o bateriji iznad kade ili tuš kabine, odvrćete samo dva velika holendera koji idu u zid. Staru bateriju skidate i stavljate novu koju na kontra način montira.

Sa zamenom baterije lavaboa situacija je malo drugačija. Morate pronaći bateriju koja odgvara vašem modelu lavaboa, ali kada to uradite, proces nije toliko težak. Potrebno je da odšrafite creva koja idu na toplu i hladnu vodu i da odšrafite držač cevastim ključem koji fiksira slavinu na lavabo. Kada to uradite, sve lepo očistite, a zatim namontirajte na isti način novu slavinu.